Historie

Dorpshuis Kudelstaart 't Podium

Het Dorpshuis Kudelstaart is gelegen in Kudelstaart dat onderdeel is van de Gemeente Aalsmeer. Het Dorpshuis is gebouwd in 1962 op initiatief van het Hoofd van de RK Antoniusschool (bekend als Meester Zwarthoed) die een groot aantal vrijwilligers en geldschieters op de been wist te brengen.

De stichtingskosten zijn opgebracht door de Kudelstaartse bevolking met financiĆ«le steun van de Gemeente. Het is ondergebracht in een stichting die uiteraard is ingeschreven in het stichtingenregister van de kamer van koophandel en fabrieken. Samenstelling van het bestuur is vastgelegd in de statuten evenals de doelstellingen en kaders. Kudelstaart is de laatste 30 jaar sterk gegroeid, het wordt beschouwd als een groeikern van Aalsmeer. De laatsteĀ jaren zijn er ruim 600 woningen bijgebouwd .

In 2007 werd gestart met ingrijpende verbouwingen. Bestuur wil het dorpshuis een modern interieur geven, een uitstraling die past bij deze tijd. Bovendien hebben een aantal bouwkundige ingrepen plaatsgevonden die de kwaliteit van het dorpshuis, als huiskamer voor de Kudelstaarters, voor de lange termijn zeker stelt. Het dak, de kozijnen, de achteringang en de voorgevel zijn onder handen genomen. Zalen hebben een upgrade ondergaan en er is een rolstoelvriendelijke zij-ingang gamaakt.

E.e.a. heeft geleid tot een duidelijke toename van de gebruiksmogelijkheden van ons dorpshuis. Sinds 2009 gaat het Dorpshuis verder onder de naam 't Podium.